Velkommen til Podborki.dk

Himmerlands Humanitære Forening er en frivillig dansk forening, som har til formål at gøre en forskel for de ca. 130 bogligt svage børn på det russiske børnehjem i Podborki. Vi arbejder derfor løbende på at skaffe hjælp til børnehjemmet, således at børnenes hverdag bliver forbedret, og de kan lære mest muligt. Sammen med det meget engagerede personale på børnehjemmet gør vi en STOR forskel for børnene.

Foreningen har i 20 år afholdt sommerlejr i Himmerland for børn fra børnehjemmet. Det er med årene blevet meget vanskeligt at finde frivillige hertil, herunder værtsfamilier til børnene. Sommerlejren i 2017 blev derfor desværre den sidste.
  


Se hvordan du kan støtte med et Medlemsskab                                            Se hvilke organisationer og virksomheder der støtter os De støtter os

 

Vi har igen i foreningsåret 2016 -2017 modtaget midler til at gennemføre flere projekter på børnehjemmet til stor gavn og glæde for børnehjemsbørnene. Vi, børn og personale på børnehjemmet er MEGET taknemmelige over hjælpen. Se fotos ovenfor. 


Der er bygget 3 overdækkede terrasser, hvor børnene får ekstra fristeder til leg og hygge.
Som noget nyt har vi i 2016-17 søgt penge til projekter, der etablerer rammer, der kan sikre de bogligt svage børnehjemsbørns resocialisering i samfundet som selvforsørgende og ansvarlige samfundsborgere særligt via jobtræning som gartner, pedelopgaver, skomager og frisør. 
Vi indledte med en totalrenovering af et gammelt drivhus. Her undervises teenagerne nu.
Dernæst blev der indkøbt en minitraktor med redskaber. Denne skal bruges til træningen i de praktiske opgaver med at klippe græs, skovle sne og gøre jorden klar til træningen i at arbejde som udendørsgartner/landmand.
Der er etableret et rum til skomagerværksted. Symaskine og de øvrige store redskaber er doneret af en russisk fond, direkte til børnehjemmet. Vi følger op med alt, der iøvrigt skal til for at opstarte undervisningen.
Rytmikrummet er blevet malet og tapeseret, ligesom der er lagt et væg til væg tæppe.
Efter en renovering af køkkenet sidste år, er der i år indkøbt en opvaskemaskine, metalborde, en vask til gryder, gryder m.m. Alt dette bidrager også til, at hygiejnen i køkkenet er i top.Takket være donationer fra imponerende mange sider – fonde, Lions Clubber, Y's Men's Clubber, virksomheder og private - samt invitationer til flotte arrangementer blev foreningens 20. og desværre sidste sommerlejren gennemført i perioden 17. juli til 1. august 2017. Der kom 10 russiske børnehjemsbørn, sammen med 2 ledere og disse lille søn. De boede hos 5 værtsfamilier under hele opholdet, hvor de oplevede det danske sommerland og livet i en dansk familie. Derudovers mødtes vi alle 4 gange til helt særlige oplevelser.
En  dag bød på synstjek hos Louis Nielsen Hobro (4 børn fik doneret briller), frokost og leg hos Burger King Haverslev og derefter tøjfest, hvor børnene kunne vælge mellem alt det tøj, fodtøj, legetøj m.v., der var doneret til dem.
Børnene var inviteret på køretur en fantastisk køretur med Aalestrup Classic Bil & MC Klub. Turen sluttede ved en hytte i Ajstrup syd for Hadsund, her spiste vi frokost samen med de gæve chauffører. Til kaffe fik vi besøg af repræsentanter fra nogle af de Lions og Y's Men's Clubber, der havde doneret penge. De russiske gæster overnattede i hytten, og havde god tid til at dele de mange oplevelser.
Randers Legeland inviterede på leg.
Takket være en donation fra Sparekassen Hobro Fonden kunne vi invitere alle på en udflugt til Fårup Sommerland med alt betalt. Se nedenfor fotos fra sommerlejren samt et foto af de 4 børn, der fik doneret briller.