Livet på børnehjemmet

 

Personalet arbejder målrettet på at skabe en god hverdag og undervisning for børnene.

Det er nødvendigt med en struktureret hverdag. Da børnene ikke kan være i spisesalen samtidigt, spises der efter en fast plan.

Børnene er uden for skoletiden knyttet til et hold. Der er i alt 10 hold. Hvert hold har 2 pædagoger, som skiftes til at være på arbejde 2 dage af gangen. Pædagogerne træder i mors sted.

Pædagogerne tager sig af børnene og alle de praktiske ting. Under besøgene på børnehjemmet er det dejligt at se omsorgen, armene om skuldrene og børnenes kærlighed til deres pædagoger.

Pædagogerne sørger for børnenes hygiejne. Børnene skal i bad 1 gang om ugen – men må gå i bad hver dag. Børnene bliver hver dag vasket, herunder vaskes fødder og der børstes tænder. Pædagogerne sætter hår på de yngre piger og sørger for, at børnene ser ordentlig ud. De sørger for at børnenes tøj bliver skiftet, sendt til vask, repareret og strøget. Pædagogerne klarer dette for de yngste børn. De andre børn skal under opsyn selv lære at klare reparationerne og at stryge deres skoletøj. 1 gang ugentligt skifter børnene sengetøj under pædagogernes opsyn.

Pædagogerne vækker børnene kl. 8. De børn, der kan, deltager i 10 minutters morgengymnastik i nattøj. Herefter går børnene tilbage til sovesalene, for at blive vasket og klædt på til skole. I Rusland har børnene formelt tøj på i skole, mange steder egentlige skoleuniformer. På dette børnehjem er skoletøjet oftest – som alt andet tøj – tøj fra Danmark, så skoletøjet for særligt drengene er det tøj, danske drenge har brugt til meget pæn brug.

Børnene spiser morgenmad sammen med deres pædagog. Når undervisningen starter, går pædagogerne hjem og kommer tilbage, når børnene er færdige i skolen.

Pædagogerne er herefter sammen med børnene, indtil der er ro på sovesalene.

 

Når det er muligt laver personalet sjove arrangementer for børnene. De sørger for, at børnene kender de russiske traditioner.
Der holdes 1 gang om måneden fødselsdag. De børn, der har haft fødselsdag, får maden serveret, og der synges fødselsdagssang. Børnene får en plade chokolade i gave.
Børnene optræder for hinanden.
Der laves konkurrencer.
I det omfang det er muligt deltager børnene i konkurrencer i området. Her konkurreres i meget forskelligt – kreative ting, sang, recitation, dans, syning, madlavning, sport m.m.
Penge fra Danmark via vores forening betyder, at børnene kan få mange flere oplevelser.

Sidste nyt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.