Tandlæge besøg

I Rusland har man besluttet at alle børn skal til tandlæge og have lavet et tandeftersyn.
Disse ”tandeftersyn” tager kun få minutter og er ikke særlige grundige. De børn som har et behandlings behov, f.eks. huller eller har tænder som er så dårlige, at de skal hives ud, skal selv betale for behandlingen. Problemet er at børnene på børnehjemmet typisk kommer fra familier, som er meget fattige, så de har ikke mulighed for at få behandlet deres dårlige tænder.

I efteråret 2010 besluttede foreningen at starte et tandlæge projekt, hvor vi søger fonde, som støtter sygdoms forebyggende arbejde, om donationer til dette projekt.

Det lykkedes at få donationer, så vi i foråret 2011 for første gang kunne sende alle børn til tandlæge. Vi havde lavet aftale med en privat klinik i Kozelsk 22 km fra børnehjemmet. Tandlægen kom i første omgang på børnehjemmet, hvor alle børn blev undersøgt. De børn, der havde behov, blev herefter i hold kørt til tandlægens klinik, hvor tænderne blev renset, huller blev ordnet og tænder rykket ud.

Vi kunne se, at det for nogle af børnene ikke var nok, at tandlægen instruerede i, hvordan man børster tænder. Der var behov for langt mere hjælp og opsyn. Det lykkedes at skaffe midler til, at noget af børnehjemmets personale i skoleåret 2015/2016 blev undervist i, hvordan tænder skal børstet korrekt, og hvordan de hjælper børnene med at børste tænder. Børnene har herefter en gang dagligt børstet tænder under opsyn af personalet.

Der blev indkøbt spejle, så børnene kunne se, hvordan de børster tænder.  (Der har ikke været spejle på børnenes vaskerum hidtil)

Pengene hertil, samt pengene til, at alle børn kunne komme til tandlæge i skoleåret 2015/2016, blev doneret af Saltbækvig-Fonden og Randers Y's Men's Club. Tandlægen var på besøg på børnehjemmet i november 2015. Her blev børn og personale undervist i, hvordan man børster tænder. Ligeledes så tandlægen på alle børnenes tænder og besluttede, hvilke børn der skal til behandling i tandlægeklinikken. Børnene er herefter blevet og bliver i mindre grupper kørt til tandlægeklinikken.

Der var herfra penge til at 2 børn med store problemer med tandstillingen kunne komme til bøjletandlæge.

Takket være støtte fra Kulturministeriets pulje til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål 2016.Udlodningsmidlerne kunne en lille gruppe børn i foråret 2017 komme til tandlæge.

Der er på børnehjemmet stor glæde og taknemmelighed over dette.

Sidste nyt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.