Overdækkede terrasser

Der var på børnehjemmet et stort ønske om at etablere overdækkede arealer udenfor, således at børnene uanset vind og vejr kan udfolde sig fysisk udenfor – og få brændt krudt af i frikvarterer og i fritiden. Børnene løb på dage med dårligt vejr rundt på gangene til stor gene for de børn, der havde behov for ro.

Inge Weis Hansen oplevede dette, da hun besøgte børnehjemmet 1½ uge i februar 2016.

Det var derfor med stor glæde, at vi i foråret 2017 kunne igangsætte dette projekt.

Efter undersøgelse af mulighederne på dette tidspunkt valgte børnehjemmets ledelse, at der skulle opføres 2 større overdækkede terrasser bag den store legeplads og en lille overdækket terrasse et andet sted. Disse blev købt som færdigpakker. Eksterne håndværkere forestod det meste af byggeriet. Pengene rakte langt.

Også i Rusland drillede foråret i 2017. Efter lidt godt vejr blev det igen vinter. Dette udskød starten på byggeriet.

Nogle af børnehjemmets drenge nåede dog sammen med deres sløjdlærere at hjælpe lidt til med byggeriet, inden de blev sendt på sommerferie hos familie, sommerlejre eller socialcentre.

Efter byggeriet var færdiggjort, skulle der lægges en belægning foran terrasserne, ligesom træet skulle overfladebehandles. Igen drillede vejret. Belægningsarbejdet blev udført af eksterne håndværkere, medens børnehjemmets personale – for at spare penge – selv malede.

De overdækkede terrasser blev dog færdige og kunne tages i brug, da børnene i slutningen af august kom tilbage til skoleåret 2017/2018.

De overdækkede terrasser har levet op til forventningerne. Det, at der blev opført 3 overdækkede terrasser, har vist sig at være det helt rigtige. Børnene nyder, at der nu er flere steder, hvor der kan leges og slappes af.

Tusinde tak til Kulturministeriets pulje til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål 2016.

Sidste nyt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.