Sommerlejr i Danmark

Foreningen har i 20 år afholdt sommerlejr i Himmerland for børn fra børnehjemmet. Det er med årene blevet meget vanskeligt at finde frivillige hertil, herunder værtsfamilier til børnene. Der bliver derfor desværre ingen sommerlejr i 2018. Vi håber dog, at nye frivillige melder sig på banen.

Har du lyst til uforpligtende at høre nærmere om, hvordan vi hidtil har holdt sommerlejr, er du velkommen til at kontakte formand Stina Bargmann Toft på tlf. 23280716 eller Stinatoft@yahoo.dk

Her kan du se fotos af alle børnene, der har været på sommerlejr i Danmark.

Sommerlejrene startede med et ophold i FDF hytten Skrænten i Nørager - dog bortset fra 2017. Derefter boede børnene i 2 uger hos værter/værtsfamilier.

Værterne / værtsfamilierne var både enlige, familier uden børn, familier med små og store børn, unge som ældre - herunder også gerne livsglade pensionister.

Som vært/værtsfamilie gjorde man en forskel for det russiske feriebarn. På børnehjemmet oplevede man, at det var meget positivt for børnene at komme til Danmark. De blev gladere og fik et større selvværd. Mange af børnene blev inspireret til at gøre en større indsats i skolearbejdet og bedrede dermed muligheden for at få et godt liv som selvforsørgende.

Til gengæld fik værterne/værtsfamilierne samt eventuelle børn eller børnebørn en dejlig og helt speciel ferieoplevelse. Det er en stor oplevelse, at have et barn fra en anden kultur boende, og at opleve, hvordan man kan kommunikere uden et fælles sprog!

Der blev søgt støtte hos forskellige fonde, organisationer der støtter humanitært arbejde og lokale virksomheder til gennemførelse af sommerlejrene. Vi oplevede en enorm velvilje. Mange støttede med penge, mad m.v. Andre inviterede børnehjemsbørnene på sjove og spændende oplevelser. Og sidst men ikke mindst fik vi brugt tøj, fodtøj, legetøj, kufferter m.m. fra generøse familier. Ofte kom feriebørnene til Danmark med nærmest ingenting. De kunne rejse hjem med 30 kg godt tøj m.m. til både sig selv, familie og venner. Ligeledes sendte vi hvert år meget ekstra bagage med retur til børnehjemmet til gavn for alle børnene.

Sidste nyt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.