Drivhusprojekt

Til børnehjemmets og vores store glæde kunne renoveringen af børnehjemmets gamle drivhus igangsættes i starten af juni 2017.

Først skulle taget skiftes. Børnehjemmets dygtige sløjdlærere udførte arbejde om eftermiddagen, når eksamensforberedelserne var ovre. Nogle af børnene i 9. klasse hjalp til. Indtil kl. 14 forberedte børnene i 9. klasse sig til eksamen i træsløjd og syning.

Næste trin var etablering af nyt varmeanlæg, samt renovering af det gamle. Dette er fortrinsvist udført af eksterne håndværkere.

Så skulle der males – både inde i drivhuset, ligesom skolen fik en gang maling. Her var børnehjemmets eget personale igen i gang. Alle gør, hvad de kan, - bl.a. var en af nattevagterne i gang med penslen - med vanligt godt humør!

I august 2017 lavede de ældste drenge sammen med træsløjdlæreren plantekasser.

Endelig plantekasser stilles på plads, og jorden kunne puttes i.

Den lærer, der står for undervisningen i drivhuset, tog nogle planter med hjemmefra. Der blev indkøbt løg og frø, samt haveredskaber. Der skulle også købes vækstlamper. Det viste sig dog vanskeligt og tidskrævende at finde disse i Rusland.

Der bliver nu undervist i drivhuset. Børnene er meget glade for undervisningen, hvor de lærer at dyrke forskellige planter. Der høstes med stor stolthed. Som en stor bonus er der friske krydderurter og grøntsager til børnehjemmet.

 

 

 

 

I løbet af vinteren kunne varmeanlægget dog ikke levere den ønskede varme. I august 2018 blev der lavet en opgradering af varmeanlægget.

Det har været muligt at indkøbe forskellige ting - frø, redskaber, jord, gødning m.m.

Undervisningen er godt i gang i skoleåret 2018/2019. Nye børn har glade kastet sig ud i arbejdet i drivhuset.

Projektet blev muligt takket være donationer fra VMOK Børnefonden, Aalborg III Y's Men's Club, Viborg Y's Men's Club og Fonden af 17-12-1981. Hjertelig tak for donationerne!

Sidste nyt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.