Mindre projekter

Vi fortæller her løbende om de mindre projekter, der bliver gennemført:

 

Rytmikrummet:


I sommeren 2017 fik rytmikrummer en tiltrængt minimakeover. Der blev malet og tapeseret, og afslutningsvist blev der lagt et væg til væg tæppe.

Børnehjemmets personale har igen været i gang og har udført arbejdet.

Nyt arbejdstøj og sikkerhedsudstyr til sløjd:

På et besøg i oktober 2017 kikkede vi på arbejdsjakkerne børnene brugte til træ- og metalsløjd, arbejdsjakker var meget slidte bl.a. med flossede ærmer. Dette betød at jakkerne var farlige, når børnene arbejdede ved roterende maskiner.

I december 2017 var det til vores glæde muligt at købe 43 sæt arbejdstøj til træ- og metalsløjd til erstatning af de udtjente arbejdsjakker. Efter ønske fra børnehjemmet blev der købt både jakker og bukser, så børnenes andre bukser ikke bliver beskidte og/eller ødelagte.

Der blev også penge til høreværn og sikkerhedsbriller.

Tusinde tak til Kulturministeriets pulje til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål 2017 for støtte til dette projekt.

Fodtøj

Der er løbende stort behov for nyt fodtøj til de ca. 130 børn. Der blev i vinteren 2017 – 2018 indkøbt mange par vinterstøvler, ligesom der også blev indkøbt andet fodtøj.

Tusinde tak til Kulturministeriets pulje til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål 2017 og Lions Club Danmarks Miniprojekter 2016/17 for støtte til dette projekt.

 

 

 

Bedre hygiejne 

I oktober 2017 besøgte 2 russiske læger børnehjemmet. De påpegede forskellige problemer med bl.a. hygiejnen, og dermed sundhedsrisici og smitterisici for børnene. 

Da mange af børnene nemt bliver syge, valgte vi, at hjælpe med penge til at indkøbe det, der skulle til, for også på denne måde at hjælpe børnene.

Der blev indkøbt nye toiletter, toiletbrætte, fodvaske, svampe, flere hylder til opbevaring af børnenes toiletsager, termometre, rengøringsudstyr, stof til betræk til alle madrasser, m.m.

Ligeledes er der blevet foretaget reparationer på flere toilet- og vaskerum.

Det dygtige personale lavede dette til undervisning/jobtræning af de ældste børn. Drengene hængte hylder op. Pigerne og deres sylærer målte alle madrasser, klippede stof, syede overtrækkene og lagde disse på. På denne måde blev der også sparet penge.

Nyt til undervisning og fritid

Der er hen over vinteren 2017/2018 købt forskellige ting til undervisningen og til brug når børnene har fri fra skole.

Benene på nogle af sengene smuldrede. Som en del af træsløjd undervisningen blev der indkøbt materialer til reparation af disse senge, og gennemført en reparation.

Det blev til en kasse til hver af de yngste børn. Her opbevarer de LEGO. Vi har igennem årene kunnet sende meget LEGO (ukurant hvor fantasien skal i spil) til børnehjemmet - takket være donationer fra børnefamilier og LEGO Charity.

Der kunne heldigvis også købes flere nye TV og nye antenner (så børnene kan se flere børneprogrammer). Der var igen, noget der var gået i stykker - måske hjulpet på vej af pilfingre.... 
Børnene nyder adspredelsen, når de ser TV. Som i Danmark er der gode børneprogrammer, hvor børnene lærer forskellige ting.

Tusinde tak til Kulturministeriets pulje til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål 2017 for støtte til dette projekt.

Sterilisation af Masha

Vi har heldigvis kunne hjælpe med de godt 300 kr., det kostede at få børnehjemmets 4-årige hund Masha steriliseret og vaccineret i marts 2018. Hun betyder meget for mange af børnene. Og det er jo kendt, at netop denne børnegruppe har stor glæde af samvær med en hund.

Masha dukkede som ung op på skolen i 2014

Områdets hanhunde har sørget for, at hun har fået det ene hold hvalpe efter det andet. Alle hvalpe blev afsat til gode familier.

I oktober 2017 fortalte børnehjemmets leder, at det var et stort problem for børnene, at der kom tilløbende hanhunde, når Masha var i løbetid. Mange hunde er jo vagthunde i Rusland, og er ikke venlige overfor fremmede.

Her ses en ung Masha og en særlig ven den 21. oktober 2014, Mashas sidste hvalpe - her som 2 måneder gamle den 6. februar 2018 , og den nysteriliserede Masha.

Sidste nyt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.