Renovering af Vinduer

Gamle vinduer

De gamle vinduer på skolen var i en meget dårlig stand. De var utætte, karmene var rådne, flere af vinduerne kunne ikke lukkes og der var mange ruder der var revnet. Om vinteren når der er ned til -40 gr. kunne man ikke varme skolefløjen op, så den blev lukket ned og man brugte sovesalene til undervisning.

Nye vinduer

I 2005 besluttede foreningen at vi skulle begynde at samle midler til udskiftning af vinduerne. Med støtte fra flere forskellige fonde lykkedes det at få udskiftet alle vinduer på skolen. Det første år var det vinduer med karme af træ, og med dobbelte lag glas. Efter et par år gik vi over til at montere plastik vinduer med termoglas. Dette har to fordele, plastik vinduer skal ikke males og er meget tætte.
Så det var med stor glæde at vi i 2010 kunne afslutte udskiftningen af ca. 325 vinduer på børnehjemmet.

Nu kan de bruge alle lokalerne hele året, selv når der er streng vinter, kan man opnå en behagelig temperatur både i skolefløjen og på sovesalene. Desuden er det nu muligt at lufte ud i lokalerne, da alle vinduer kan åbnes, hvilket giver et betydeligt bedre indeklima både sommer og vinter.

Så "vindues projektet" har været en stor gevinst for børnene, som nu har både undervisning og opholds- lokaler med gode tempraturer, så de i fremtiden vil få en bedre sundhed. Desuden har dette store projekt også været til gavn for mange lokale håndværkere som i en lang periode har haft arbejde med udskiftningen af vinduerne.

Tak til Tips og Lotto midlerne, samt de forskellige fonde, som har støttet dette store projekt.

Sidste nyt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.