Socialiseringsprojekter

I 2016 bad børnehjemmet os hjælpe med at etablere rammer, der giver mulighed for jobtræning som henholdsvis gartner (både i drivhus og på friland), pedel, skomager og frisør.

Det engagerede og dygtige personale på børnehjemmet ønsker at udvide mulighederne for at træne teenagernes praktiske evner indenfor forskellige erhverv. Dette er ud fra en erkendelse af, at de færreste af børnene vil kunne gennemføre en uddannelse endsige umiddelbart varetage et arbejde efter årene på børnehjemmet. Disse børns chance i livet er en målrettet træning i den type arbejde, de med deres evner kan bestride, samt arbejde som i lokalsamfundet kan gøre dem selvforsørgende.

Projektet indebærer etablering af rammer, der giver mulighed for jobtræning som henholdsvis gartner, pedel, skomager og frisør.

Målet er at sikre de bogligt svage børnehjemsbørns resocialisering i samfundet som selvforsørgende og ansvarlige samfundsborgere.

Ca. halvdelen af børnene er teenagere og vil umiddelbart kunne have gavn af denne jobtræning. Da målet er etablering af rammerne, vil også andre børn senere få gavn heraf.

Træning i arbejdet som gartner, pedel, skomager og frisør vil teenagerne kunne bruge lokalt erhvervsmæssigt. Desuden vil de alle kunne bruge deres træning som gartner til at have en lille køkkenhave. Mange i dette område har en køkkenhave, hvor der dyrkes mad til eget forbrug.

Vi er godt på vej. Se på fanebladene nærmere om renoveringen af drivhus og den jobtræning der sker her, indkøb af en minitraktor og skomagerprojektet.

Sidste nyt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.